Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /homepages/27/d648918076/htdocs/clickandbuilds/SilviaSumell/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298
Infants i joves | Sílvia Sumell

Sílvia Sumell

Psicóloga. Acreditada com a PGS (Psicòleg General Sanitari) pel COPC.

Parlem?
93 207 20 34

Infants i joves

 

Psicologa Silvia Sumell www.silviasumell.com

 Avaluació, diagnòstic i  tractament en:

  • Problemes de conducta, de caràcter, baixa tolerància a la frustració, dificultats per fer cas, per seguir les normes…
  • Pors excessives
  • Timidesa, poques habilitats socials…
  • Baixa autoestima, inseguretat…
  • Manies, obsessions, rituals…
  • Trastorn dèficit d’atenció amb/sense hiperactivitat (TDAH)
  • Ansietat
  • Problemes amb els aprenentatges, baix rendiment acadèmic
  • Dols i pèrdues
  • Processos de separació i/o divorci dels pares
  • Conflictes escolars,  familiars, amics…

Quan es tracta de nens i/o joves es durà a terme una primera visita només amb els pares on s’avalua extensament el motiu de consulta, preocupacions, models educatius, punts forts del seu fill/a i expectatives. Posteriorment es farà una sessió molt semblant però només amb el nen/a o jove. Fer-ho per separat és preservar la intimitat de cadascun dels membres deixant que cadascú es pugui expressar lliurement. A partir d’aquí ens marcarem objectius de tractament tenint en compte sempre les necessitats de cadascú per aconseguir en benestar emocional d’ambdues parts. Normalment s’aniran alternant les sessions individuals amb d’altres amb la família. A la vegada es treballarà de forma paral·lela i coordinada amb l’escola, ja que moltes de les dificultats que apareixen repercuteixen en aquest àmbit.

Així doncs, l’objectiu final és trobar eines i estratègies que serveixin per afrontar millor les dificultats que presenta el propi individu, i que li afecten no només a nivell familiar, sinó també social i acadèmic.

Reeducacions psicopedagògiques:

La meva formació i experiència com a reeducadora em permet oferir aquest servei. Les reeducacions psicopedagògiques són un reforç escolar específic per a persones amb Trastorn per Dèficit Atenció amb/sense Hiperactivitat (TDAH), amb alteracions atencionals, d’impulsivitat i/o d’organització. L’objectiu general és proporcionar eines i estratègies per fer front a les dificultats acadèmiques o laborals que poden patir aquestes persones. Són sessions individuals o en petit grup, d’un o dos cops per setmana d’una durada de 45 minuts. Un cop han estat avaluades les necessitats, es defineixen els objectius a treballar (per ex. capacitat d’organització i planificació, hàbits i entrenament en tècniques d’estudi, preparació d’exàmens, recuperació d’aprenentatges (lectoescriptura, càlcul i matemàtiques). L’objectiu final és millorar el rendiment acadèmic o laboral, l’actitud i la motivació davant les tasques i afavorir una millor autoestima.  En el cas dels nens, el treball conjunt amb els pares i l’escola serà essencial.